dissabte, 6 d’octubre del 2012

IMPORTÀNCIA DEL BÀSQUET BASE

La bona formació en els equips d’iniciació és essencial per l’èxit futur. Durant els primers anys és el moment de transmetre els valors més importants que acompanyaran al jugador al llarg de la seva carrera com esportistes.
 És aquest el moment per motivar als nens, per propiciar un ambient saludable i de treball cooperatiu,  per fomentar la participació als entraments i partits futurs, per transmetre hàbits d’higiene i per aconseguir el respecte no només cap als arbitres, sinó també cap a l’entrenador i la resta de jugadors.
Els jugadors han de mantenir la motivació en tot moment per jugar i seguir gaudint d’aquest esport considerant el resultat com una circumstància de joc sense major transcendència.  Valors com la cooperació entre els membres de l’equip i la participació han de ser més importants que la competició i els resultats.
La coordinació té una gran importància a la iniciació, no només del bàsquet sinó de qualsevol altre esport ja que ajuda a un bon aprenentatge motriu bàsic.
Cal tenir molt present la preparació física per la seva relació amb la salut ja que és la base principal per evitar lesions de cara al futur. És el moment de mentalitzar als més petits de la importància de l’escalfament i l’estirament.
En definitiva, el bàsquet a les categories més petites és fonamental per establir les bases principals d’aquest esport i fomentar es hàbits correctes que permetran l’evolució correcta d’aquests jugadors en un futur. 

Les jugadores del pre-mini fent els estiraments

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada